Nyitva tartás:
H-Cs: 9:00-17:00
P: 9:00-15:00

H-1107 Budapest, Száva utca 6.
Telefon: +3614332112
Fax: +3614332113
E-mail: info@eurhythmics.hu

Eurhythmics


Red Hot Chili Peppers és a Shure PSM1000 személyi monitorrendszer.

Az együttes számára LED-es világítás, LED-falak és színpad által keltett RF interferencia problémát a Shure PSM1000-es rendszer használatával küszöbölték ki.

Dave Rat hangmérnök, aki több mint 20 éve dolgozik együtt a RHCP-vel elkötelezettje a széles dinamika-tartományú audió megoldások alkalmazásának. A turné előkészítésében feladatai közé tartozik a rádiófrekvenciás rendszerek és használatának megtervezése.
„Ebben az évben az együttes koncepciója alapján személyi monitorrendszert használnak LED-fal és színpad, LED-világítás közvetlen közelében. Ez azt jelenti, hogy amikor a művész LED-színpadon áll a zseb-vevője 1 m távolságra van az RF jelforrástól, míg az adó antennája 10 méterre. Az eredmény interferencia és dropout (kiesés) a jelátvitelnél. A professzionális vezetéknélküli rendszerek használatában szerzett tapasztalatok alapján Rat kipróbált számtalan technikai trükköt: frekvencia scan-elés keresés, új sémaválasztás, RF adásteljesítmény megnövelése, antenna pozíciók és tagok cseréje, de ezek sem hoztak számottevő eredményt. Ezt megelégelve döntöttek, úgy, hogy kipróbálják a Shure PSM1000 adta diverzitásos rendszer lehetőségét. Az összes technikai lehetőségeken túl az igazi tény az, amikor az előadó, Anthony Kiedis állapítja meg, hogy a hangzás is kiváló.

Jelenleg a Red Hot Chili Peppers 8 csatorna PSM1000-el turnézik. Hat zenészből öt használ personal monitort.
Josh Klinghoffer gitáros gitáralapokat és sidefill-t részesíti előnyben, míg az ő személyi monitorját gitár-technikusa alkalmazza, míg a többi csatorna a vendég művészek számára van fenntartva.

(Shure cikkből kivonatosan közölve. Fotók Clara Balzary)
 

[ 2012. június 4. 14:15 ]